středa 18. června 2014

Novinky o destinacích v Chorvatsku VI/14

PÅ™inášíme vám pravidelné mÄ›síční novinky o destinacích a zajímavostech v Chorvatsku…


Nový luxusní beach klub se otevírá v Rovinji


Luxusni beach club se otevírá na idilickém místÄ› v Rovinji na Istrii – jednom z nejslunnÄ›jších částí Jadranu. Klub u hotelu Monte Mulini bude mít lounge bar přímo u moÅ™e s pÅ™ekrásným výhledem na Limský záliv a lesopark Zlatni rat. Klub bude mít v nabídce i tradiční chorvatská a mediteránská jídla, koktejly a známe DJs.
beach club rovinj


Ve Splitu (Duilov) otevřena pláž pro psy


Ve Splitu na prostoru Duilov pod Pazdigradem je otevřena pláž pro psy. Pláž pro psy je je přizpůsobená především pro domácí zvířata a jejich majitelé s veškerým vybavením. Pláž je vybavena sprchami, šatnami, kabinami a stany, pytly pro odpad a miskami na vodu. Pláž poskytuje veškeré potřebné vybavení, a z rozhodnutí starosty Splitu byl oficiálně přiznán status pláže pro psy.
plaz-psy-split


Chorvatský hotel mezi prvními deseti na světě


Hotel Villa Meneghetti v mÄ›stečku Bale na Istrii byl zveÅ™ejnÄ›n na osmém místÄ› z deseti na seznamu ‚The best of Booking’s Best‘ pro rok 2014. Skryté místečko ve vesničce Bale dostalo průmÄ›rnou známku 9,5 z maximálních deseti bodů. Také bylo pochváleno vybavení hotelu které činí kombinace rustikální estetiky, moderních prvků a stylového dekoru a to vÅ¡e blízko nejlepších pláží v okolí.
hotel Bale


Cavtat na seznamu deseti měst které musíte navštívit


MÄ›sto Cavtat v jižní Dalmácii bylo nedávno pÅ™idáné na Fodorův (nÄ›co jako Lonely planet) seznam „Deset míst které musíte navÅ¡tívit“. Cavtat je tÅ™etí na tomto seznamu který obsahuje také Barbados, Istanbul, Aspen či Vídeň. Cavtat je vzdálen pouze osmnáct kilometrů od Dubrovníku a svým krásným přístavem a pÅ™ekrásnými plážemi je výborný protilék na mÄ›stský shon.
Cavtat


Cruise Awards nominoval Dubrovnik jako nejlepší destinací pro okružní plavby


Dubrovnik byl nominován ze strany „UK Cruise International Awards“ pro rok 2014 v kategorii nejlepší destinace pro okružní plavby. Konkurenci mu činí Barbados, Dubai, Miami, New York, Panama, Rio de Janeiro, Sydney a Benátky. Ocenení bylo poprvé dodÄ›leno roku 2008 jako „první britské spotÅ™ebitelské ocenÄ›ní nejlepších plaveb“ Minulý rok hlasovalo pÅ™es 20.000 lidí a tento rok se očekává jeÅ¡tÄ› vÄ›tší počet hlasů.
Dubrovnik plavby


Večeře na nebi v Záhřebu


MÄ›sto ZáhÅ™eb je jedno z evropských mÄ›st které nabídlo gastronomický zážitek „VečeÅ™e na nebi“ (Dinner in the sky). Samotná večeÅ™e probíhala ve výšce 50 metrů a pÅ™edstavovala stůl pro 22 osob, kuhaÅ™e a obsluhu. Evropské turné VečeÅ™e na nebi zahrnuje mÄ›sta v Rakousku, LitvÄ›, Belgii, LotyÅ¡sku, Estonsku a Finsku.
dinner-in-the-sky-zagreb


Zlatni rat na seznamu nejkrásnějších pláží


„European Best Destinations“ vydal seznam nejkrásnÄ›jších evropských pláží na které se objevila i jedna chorvatska – Zlatni rat u Bolu na ostrovÄ› Brač. Zlatni rat si své místo na seznamu vysloužil za vyjímečnÄ› kvalitní vodu, pÅ™ekrásné okolí ale i výbornou reputaci na sociálních sítích a portálech na kterých se o této pláži opravdu hodnÄ› mluví. Zlatni rat v závislosti na vlivu vÄ›trů mÄ›ní svům tvar a polohu jako by byl z tekutého zlata. Její elegance a pÅ™itažlivost dÄ›lají z pláže symbol ostrova a pobÅ™eží celého Chorvatska.
zlatni rat Bol na Braču



Novinky o destinacích v Chorvatsku VI/14