pondělí 16. června 2014

Chorvatsko nebo Mallorca? Porovnali jsme za vás!

Do začátku prázdnin zbývá přibližně čtrnáct dnů. Co to znamená? Že je nejvyšší čas na plánování letní dovolené! Pokud se i vy probíráte množstvím nabídek a zvažujete, jakou zemi letos zvolíte k relaxaci a odpočinku, jistě jste narazili na mezi Čechy velmi oblíbené Chorvatsko nebo španělskou Mallorcu. Proč byste měli dát šanci Chorvatsku a co zajímavého vás čeká na Mallorce? Obě turistické destinace jsme porovnali za vás na následujících řádcích.


Chorvatsko jako cenově nejdostupnější varianta


K Chorvatskému pobřeží každoročně míří několik tisícovek turistů

z celého světa. Zvláště u Čechů je Jaderské pobřeží velmi populární. Ceny jsou zde velmi příznivé, obyvatelé milí a přátelští, přírodní scenerie zcela okouzlující a moře jednoduše dokonalé. Spousta chorvatských pláží se může pochlubit prestižní Modrou vlajkou nebo se nacházejí na seznamu nejkrásnějších pláží světa (např. pláž Zlatni Rat). Nevýhodou známějších chorvatských letovisek je jejich vysoká popularita a z toho pramenící množství turistů. Pokud patříte mezi ranní ptáčata, kterým nevadí rezervovat místa na pláži pro celou rodinu ještě před rozbřeskem, pak vám můžeme Chorvatsko pouze doporučit. V opačném případě se podívejte po menších a méně známých letoviscích nebo jiné turistické destinaci.


Španělský ostrov s vůní pomerančů


mallorcaMallorca patří mezi ostrovy náležející Španělsku. Také zde každoročně míří zástupy slunce chtivých turistů. Teploty jsou zde velmi příjemné. V hlavní sezóně atakují tropické třicítky, před nebo po sezóně Mallorca potěší turisty, kteří si libují v příjemnějších a o poznání nižších teplotách. Ostrov prorostlý borovicemi, pomeranči a fíkovníky doslova láká k dlouhým procházkám. Na ostrově je množství resortů nejrůznějších kategorií. Na své si zde přijdou jak milovníci golfu, tak sportovně založení jedinci. Oproti Chorvatsku je ubytování a samotná doprava dražší. Nejpohodlnější je pochopitelně cestování letadlem, ovšem i na samotný ostrov se můžete dopravit za pomocí automobilu a trajektové přepravy. Co se turistů týče, těch je na Mallorce o něco méně než ve známých turistických letoviscích Chorvatska a ani čeština zde není tolik slyšitelná jako u Jaderského pobřeží. Samotný výběr letní dovolené je však pouze a jenom na vás.



Chorvatsko nebo Mallorca? Porovnali jsme za vás!