sobota 7. listopadu 2015

Chorvatsko v zimě? A proč ne!

Přemýšlíte nad tím, jak asi vypadá oblíbené letní turistické letovisko v zimě? Rádi byste zkusili Chorvatsko i jindy než v létě, ale nevíte, zdali je to pro vás to pravé? Neváhejte, i v zimním Chorvatsku si každý najde to své, uvidíte!



Rozdíl je veliký, ale v ničem neomezuje


V zimě jako by se Chorvatsko doslova proměnilo v jinou zemi. Některá menší městečka mohou být skoro vylidněná, protože turisty tato letoviska v zimě nelákají. Říkáte si, co tam tedy budete dělat vy a proč je navštívit? Je to jednoduché, hurá na památky! Chorvatsko má dokonalou zimní sezonu, nenachází se zde moc turistů, přeplněná místa jsou rázem volná a ubytování se dá sehnat extrémně levně.


15565303833_7b5c82abf5_z


Proč si tedy nevychutnat oblíbené destinace, památky a zajímavosti bez tlačenic a v klidu? I známá a stále přeplněná Makarská riviéra bude rázem úplně jiná. A co teprve takový Split, Šibeník či Zadar.


Počasí může být nejisté


Na co se ovšem při své dovolené bohužel spolehnout nemůžete, je počasí. Naleznete desítky lidí, kteří byli nadšení, div se nekoupali a dovolenou si užili. Ale stejně tak je tu druhá strana mince a desítky lidí, kteří mohli sedět doma, protože bylo ošklivo, zima a stále pršelo.


6593381601_9d4263001d_z


Počasí člověk neovlivní a tak se vyplatí prohlédnout si předpověď a podle ní se opravdu zařídit. Pokud nechcete sedět doma ani v případném dešti, nezapomeňte vhodné oblečení a deštníky. Nezapomínejte, že teploty se také hodně liší dle území a pokud je v Dubrovníku jeden stupeň, v Záhřebu může být klidně minus deset.


IMG_2792


I přesto se ale nenechte od dovolené v zimě odradit. Můžete vidět známá místa naprosto z jiného úhlu pohledu, a pokud se řádně oblečete a vybavíte, dovolenou vám určitě nic nezkazí. Jen se nezapomeňte nechat pojistit. Ať se totiž jedná o dovolenou v létě nebo v zimě, nikdy nevíte, co se může stát.



Chorvatsko v zimě? A proč ne!