středa 3. února 2016

Chorvatsko bezpečné pro dovolenou

Každý má o své dovolené jiné představy. Někdo miluje hory a aktivní prožití dovolené, jiný dává přednost lenošení u moře. Obě varianty lze také kombinovat a po pěší tůře či poznávacím výletu se slunit na pláži a koupat se v teplém moři. Pro takovýto druh dovolené je ideální destinací Chorvatské pobřeží.



Hory sahají až k moři a bonusem navíc je malá vzdálenost Chorvatska z území České republiky, ale i další kritéria. Patří k nim například nevelké rozdíly v jazycích i kulturních zvycích obou národů. Jedním z hlavních kladů, který se v současné době dostává výrazně do popředí, jsou obavy z migrantů a především z teroristických útoků na turisty v některých zemích.


Bezpečnostní hledisko


V uplynulých měsících jsme byli svědky enormnímu přílivu obyvatel, migrujících z válkou postižených území. Především se to týká Syřanů, Afgánců a Iráčanů. Ovšem nejen válka vyhání lidi ze jejich zemí. Do Evropy je žene i zhoršující se ekonomická situace v jejich zemích, sucho a bezvýchodná perspektiva. To se týká nejen národů na Arabském poloostrově, ale také řady afrických zemí. Spolu s migrační vlnou narůstá také nebezpečí teroristických útoků.


croatia-505625_960_720


Proto se rapidně snižuje zájem turistů zejména o Tunisko, Egypt, Turecko i další destinace, kde ještě nedávno trávilo dovolenou spousta Čechů. S ohledem na migrační trasy, které většinou končí v Řecku a v Itálii, klesá zájem i o tyto země. Strach z migrantů a teroristických útoků nutí turisty přemýšlet o klidnějších zemích. I proto lze zaznamenat velký zájem o Chorvatsko, které bylo vždy tradičním cílem pro české turisty. Kromě uvedených nebezpečí, odrazuje mnohé také několikahodinová únavná a nebezpečná cesta autem. Proto se stává Chorvatsko letecky stále oblíbenější formou dovolené. Je to dáno i časem, který je s leteckým přesunem do jiných přímořských letovisek neporovnatelně kratší.


Chorvatsko letecky


Do Chorvatska se můžete vydat letadlem z Prahy, Brna nebo Ostravy-Mošnova do Splitu nebo do Dubrovníku. Velice výhodné jsou však i letecké spoje z Drážďan nebo Vídně, zvláště pro obyvatele v příhraničních částech České republiky.


Ze Severních Čech je to do Drážďan po dálnici kousek a rovněž tak z jihu Čech a Moravy do Vídně. Řada cestovních kanceláří na tento zájem turistů reaguje a nabízí letecké zájezdy a dovolené letecky do Chorvatska za výhodných podmínek.


Nabídky dovolené letecky


K nejprodávanějším patří například hotel Pineta ve Vrsaru, ležícím mezi městy Rovinj a Poreč na Istrijském poloostrově. Dostanete se sem letecky z Prahy, Brna, Ostravy, Drážďan i Vídně s přistáním v Pule.


old-town-696834_960_720


Jednou z možností jsou také víkendové pobyty v Chorvatsku, u kterých si příjemný čas u moře můžete prodlouži leteckou přepravou. K vyhledávaným patří například letecký spoj do Splitu, rovněž ze všech českých ale i příhraničních letišť. Například s „Nejlevnější letenkou“ do Splitu můžete obdivovat druhé největší chorvatské město s jeho nádhernými památkami, jako je především Diokleciánův palác. Vychutnáte si atmosféru jadranského pobřeží, klid a bezpečí. Na promenádě Riva se můžete při procházce nebo u kávy kochat západem slunce bez obav z teroristů či jiného nebezpečí.


Výhodné jsou letecké zájezdy s německými cestovkami. Lze ušetřit za letenku a pobyt je skutečně na úrovni. Letecky se z Drážďan můžete podívat na Istrii, Kvarner, Dalmácii Sever, Střed i Jih.


Chorvatsko letecky si lze zajistit také prostřednictvím agentury Student Agency, která spolupracuje s nejlepšími německými cestovkami. Odlety jsou jak z Prahy, tak z německých a rakouských letišť, na která se můžete přepravit pohodlnými žlutými autobusy agentury.



Chorvatsko bezpečné pro dovolenou