úterý 2. září 2014

ostrov Vis - neobjevený ostrov snů Chorvatska

Středodalmatský ostrov Vis byl zařazen do seznamu deseti neprozkoumaných ostrovů snů spolu s italskou Ischií, vietnamským ostrovem Cat Ba, Fakaravem ve Francouzské Polynézii, ostrovem Yap v Mikronézii a jinými. Tuto inormaci nedávno uveřejnil Yahoo Travel.


„Se svými stÅ™edovÄ›kými osadami, panenskými zátokami, starými hradiÅ¡ti, olivovými háji a nejlepšími vinohrady v Dalmácii je ostov Vis pÅ™edurčen k tomu se stát následující povinnou zastávkou v cestÄ› za sluncem a zábavou na Jadranu“, stojí v popise tohoto chorvatského ostrova. „KÅ™ivolaké uličky dvou ostrovních mÄ›steček Vis a Komiža jsou plné restaurací, v nichž vám nabídnou chutné moÅ™ské plody, pÅ™ipravené tradičním způsobem. Mnohakilometrové písčité pláže, oblázkové bÅ™ehy a zátoky, které se blýskají na slunci, lákají ke koupání“, je dále napsáno v textu s poznámkou, že je Vis jenom dvÄ› hodiny jízdy trajektem ze Splitu a o nÄ›co více než hodinu cesty katamaránem.ostrov Vis Chorvatsko


Zvlášť hezká je zátoka Srebrna, jedna z nejkrásnÄ›jších viských pláží. V článku je zmínÄ›n i nedostatek hotelových ubytovacích kapacit na Visu a proto se návÅ¡tÄ›vníkům doporučuje pronájem soukromých apartmánů a vil. Seznam dosud neobjevených ostrovních rájů, ve kterých návÅ¡tÄ›vníci nemusí sdílet svůj kousek pláže se spoustou turistů, pÅ™evzal Yahoo z turistického webového portálu Sherman’s Travel.


Na seznamu jsou dále ostrov Anegada na Britském panenském souostroví, ostrov Madeleine v kanadském Quebecu, Lamu v Keňi, Monhegan v americkém státě Maine a Terre-de-Haut na souostroví Guadeloupe.

Cesta do tÄ›chto míst je trochu obtížná a trvá dost dlouho, ale ti, kterým se to podaří, jsou obdarování hezkými plážemi, fascinující kulturom, exotikou kuchyní a spokojeností z objevených pohádkových, netknutých, ostrovních destinací, aspoň to slibují v Sherman’s Travel.


ubytování ostrov Vis
Levné apartmány na ostrově Vis








ostrov Vis - neobjevený ostrov snů Chorvatska